• Kilbäcksgatan 23
  • 073 - 141 79 14
  • Öppet: tis: 11-15 | ons - fre: 11 - 18 | lör: 11-15 | sön & mån: stängt

Historien bakom kafé RÅG

blueberries

RÅG strävar efter att vara ett kafé för många. Vi erbjuder ett brett utbud för den som är hungrig eller fikasugen och vi har alltid alternativ för den som vill äta veganskt eller vill ha alternativ gjorda utan gluten. Vi vill blanda traditionellt och modernt både vad gäller mat- och fikautbud. Vi bakar allt själva, utom visst bröd, och maten är gjord från grunden med stor omtanke och kärlek. Vi väljer ofta närproducerade, ekologiska och fair trade-märkta råvaror/produkter. Vi säljer också lite närsydda kläder av återbrukat tyg, lokalproducerade armband, vi har en liten loppishylla, ibland någon utställning och bytesböcker. En gång i månaden kör vi Melodikrysset med gofrulle och bland har vi öppet på kvällen med musik och vi säljer ekologiska viner och öl från mindre bryggerier i vårt närområde.
2019 var året då jag kände att det var dags! Efter några olyckliga händelser som försenade öppnandet kunde vi tillslut öppna den 29 november 2019. Miljön är viktig på RÅG. Vi vill att alla ska trivas hos oss, det ska kännas som att komma hem, som att sitta i mitt vardagsrum. En lugn och mysig oas mitt i staden. Vi fortsätter arbetet med att skapa en positiv och mysig atmosfär i vårt retrocafé.

VI BAKAR EFTER BESTÄLLNING

Fyra olika sorters tårtor som allihop bakas av RÅG

Vi är inget konditori men vi bakar gärna din tårta eller tar andra beställningar på bakelser, sötsaker eller smörgåstårtor. Vi vill att det ska märkas att de kommer från RÅG och hittar gärna på nytt både vad gäller smak och utseende.

DET ÄR VI SOM JOBBAR HÄR


LINDA

Jag som startat RÅG heter Linda Anneheden och är i grunden beteendevetare med en fil. lic. i psykologi. Jag kommer således från en helt annan bransch men har så länge jag kan minnas haft ett stort intresse för att baka och laga mat. Drömmen om ett eget kafé har funnits med mig sedan gymnasietiden och jag har på olika sätt förberett mig på att en dag öppna eget.

 

                                                              TEA                                                       

 

                                                                            FREDRIK